Operacje na partycjach i replikach umożliwiają zarządzanie fizyczną strukturą usługi eDirectory oraz jej dystrybucją na serwerach katalogowych i obejmują następujące zadania:
Informacje o partycjach i replikach zawiera Podręcznik administracji NetIQ eDirectory 9.0.
Partycje są logicznymi obszarami drzewa eDirectory. Na przykład po wybraniu jednostki organizacyjnej i utworzeniu jej jako nowej partycji, jednostka ta, wraz ze wszystkimi swymi obiektami podrzędnymi, zostanie oddzielona od partycji nadrzędnej. Wybrana jednostka stanie się obiektem głównym nowej partycji. Repliki nowej partycji będą znajdować się na tych samych serwerach co repliki partycji nadrzędnej, a obiekty nowej partycji będą należeć do obiektu głównego nowej partycji.
W widoku Role i zadania wybierz kolejno Partycje i repliki > Utwórz partycję.
Na stronie Utwórz partycję określ kontener, który ma zostać obiektem głównym nowej partycji, lub znajdź kontener przy użyciu selektora obiektów, a następnie kliknij przycisk OK.
Zostanie wyświetlony komunikat potwierdzenia informujący o pomyślnym wykonaniu operacji tworzenia partycji.
Łączenie partycji powoduje faktyczne ponowne połączenie jej z partycją nadrzędną. Tworzenie i łączenie partycji jest sposobem określania podziału katalogu na obszary logiczne.
W widoku Role i zadania wybierz kolejno Partycje i repliki > Połącz partycję.
Na stronie Połącz partycję określ partycję przeznaczoną do połączenia z jej partycją nadrzędną lub znajdź partycję przy użyciu selektora obiektów, a następnie kliknij przycisk OK.
Aby określić partycję, określ obiekt kontenera pełniący funkcję obiektu głównego partycji.
Zostanie wyświetlony komunikat potwierdzenia informujący o pomyślnym wykonaniu operacji tworzenia partycji.
Przenoszenie partycji pozwala przenieść drzewo podrzędne w drzewie katalogu. Operacja ta nosi też nazwę obcięcia i szczepienia. Można przenosić tylko te partycje, które nie mają partycji podrzędnych. Jeśli istnieją partycje podrzędne, to przed wykonaniem operacji przeniesienia należy je najpierw połączyć.
Po przeniesieniu partycji drzewo eDirectory zmienia wszystkie odwołania do głównego obiektu tej partycji. Nazwa zwykła obiektu pozostaje niezmieniona, ale zmienia się pełna nazwa kontenera (i wszystkich jego elementów podrzędnych).
UWAGA:Przenosząc partycję, trzeba przestrzegać reguł przynależności drzewa eDirectory. Na przykład nie można przenieść jednostki organizacyjnej bezpośrednio do katalogu głównego drzewa katalogu, ponieważ reguły zawartości katalogu głównego zezwalają jedynie na obiekty typu Umiejscowienie, Kraj lub Organizacja, ale nie typu Jednostka organizacyjna.
W widoku Role i zadania wybierz kolejno Partycje i repliki > Połącz partycję.
Na stronie Przenieś partycję podaj wymagane informacje, a następnie kliknij przycisk OK.
W polu Nazwa obiektu określ partycję przeznaczoną do przeniesienia lub znajdź ją za pomocą selektora obiektów.
W polu Przesuń do określ obiekt kontenera, do którego ma zostać przeniesiona określona partycja.
Opcja Utwórz alias w miejscu przeniesionego obiektu umożliwia utworzenie wskaźnika do nowej lokalizacji partycji. Dzięki temu wszystkie operacje odnoszące się do starej lokalizacji będą w dalszym ciągu funkcjonowały aż do ich aktualizacji w celu uwzględnienia nowego położenia. Użytkownicy będą mogli nadal logować się do sieci i znajdować obiekty w pierwotnym położeniu katalogu.
OSTRZEŻENIE:Przed przeniesieniem partycji należy upewnić się, że synchronizacja drzewa katalogu odbywa się poprawnie. Jeśli występują błędy podczas synchronizowania partycji, która ma zostać przeniesiona, lub partycji docelowej, nie należy przenosić partycji. Najpierw należy usunąć błędy synchronizacji. Jeśli przeniesiona partycja nie powinna być nadal oddzielną partycją, po przeniesieniu należy połączyć ją z partycją nadrzędną.
Wyświetlenie informacji o replice umożliwia poznanie jej bieżącego stanu. W zależności od przeprowadzanych operacji dotyczących partycji lub jej samej, replika eDirectory może znajdować się w różnych stanach.
W widoku Role i zadania kliknij kolejno Partycje i repliki > Widok repliki.
Na stronie Widok repliki określ partycję lub serwer, dla którego ma zostać wyświetlona tabela partycji, a następnie kliknij przycisk OK.
Zostanie wyświetlona tabela z informacjami o partycji, typie, filtrze i stanie repliki. Informacje na temat stanów repliki zawiera Podręcznik administracji NetIQ eDirectory 9.0.
W widoku Role i zadania wybierz kolejno Partycje i repliki > Wyświetl informacje o partycji.
Na stronie Informacje dotyczące partycji określ partycję, dla której mają zostać wyświetlone informacje, a następnie kliknij przycisk OK.
Aby określić partycję, określ obiekt kontenera pełniący funkcję obiektu głównego partycji.
Repliki filtrowane zawierają filtrowany podzbiór informacji z partycji eDirectory (obiekty lub klasy obiektów oraz filtrowany zestaw atrybutów i wartości dla tych obiektów). Kreator repliki filtrowanej prowadzi użytkownika przez proces konfiguracji replik filtrowanych na wybranym serwerze.
W widoku Role i zadania wybierz kolejno Partycje i repliki > Kreator repliki filtrowanej.
Podaj nazwę i kontekst serwera, na którym ma zostać skonfigurowana replika filtrowana, lub znajdź serwer przy użyciu selektora obiektów, a następnie kliknij przycisk Dalej.
Kliknij przycisk Zdefiniuj zestaw filtru, aby określić klasy i atrybuty zestawu filtru na wybranym serwerze, a następnie kliknij przycisk Dalej.
Filtr replikacji obejmuje zestaw klas i atrybutów eDirectory, które mają się znaleźć w zestawie replik filtrowanych na tym serwerze.
Kliknij przycisk Zakończ.
Więcej informacji na temat replik filtrowanych zawiera podręcznik Podręcznik administracji NetIQ eDirectory 9.0.