8.3 Usuwanie i ponowne tworzenie kont użytkowników o tych samych nazwach (systemy Windows XP/2000)

Jeśli usunięto jedno lub większą liczbę kont użytkowników systemu Windows, a następnie utworzono je ponownie pod tymi samymi nazwami, należy wykonać następujące czynności, aby używać programu iManager Workstation z ponownie utworzonym kontem:

  1. Zaloguj się jako członek grupy Administratorzy.

  2. Przejmij na własność katalog \system32\novell\nici\ nazwa_uzytkownika. Ścieżka bezwzględna różni się między systemami Windows 2000 i Windows XP.

  3. Usuń katalog.

Przy następnym zalogowaniu się użytkownika ten folder zostanie automatycznie utworzony ponownie przy użyciu kluczy Novell International Cryptographic Infrastructure (NICI) ponownie utworzonego konta użytkownika i użytkownik będzie mógł uruchomić program iManager Workstation.