6.2 Zarządzanie żądaniami do zatwierdzenia lub odrzucenia

W niektórych organizacjach może istnieć grupa osób odpowiedzialnych za przegląd, zatwierdzanie i odrzucanie żądań dostępu. W takim przypadku każdy członek tej grupy otrzymuje te same żądania. Zespół obsługi IT może być na przykład odpowiedzialny za wszystkie żądania dotyczące telekomunikacji i sprzętu komputerowego. Kiedy nowy pracownik wysyła żądanie telefonu komórkowego, zostaje ono przypisane do wszystkich członków zespołu obsługi IT. Każdy członek tego zespołu może zająć się tym żądaniem.

Możesz wykonać dowolne z następujących czynności w odpowiedzi na żądanie:

Przyjmij żądanie

Możesz przyjąć odpowiedzialność za żądanie i zająć się odnośnym zadaniem niezwłocznie lub w późniejszym terminie. Niezależnie od tego, kiedy zajmiesz się zadaniem, nie będzie już ono widoczne dla innych członków Twojej grupy w ich Zadaniach.

Zwolnij żądanie

Jeżeli nie chcesz zająć się otrzymanym żądaniem, możesz je zwolnić.

Przypisz ponownie żądanie

Zadanie, które jest przypisane do Ciebie, może zostać przypisane do innego użytkownika w organizacji. Podczas ponownego przypisywania zadań należy uwzględnić poniższe kwestie:

  • Jeśli nie jesteś w stanie wykonać zadania, możesz przypisać je do swojego menedżera. Zaznacz żądanie na karcie Własne, a następnie wybierz Przypisz ponownie. Zadanie zostanie automatycznie przypisane do Twojego menedżera.

  • Jako menedżer zespołu możesz ponownie przypisywać tylko własne zadania do własnego menedżera. Chcąc jednak ponownie przypisać zadanie, które jest przydzielone do członka Twojego zespołu, możesz to zrobić na karcie Inni. Przejdź na kartę Inni, zaznacz pole wyboru wymaganego zadania i kliknij Przypisz ponownie. W menu rozwijanym Przypisz do wybierz członka zespołu, do którego chcesz ponownie przypisać zadanie, wprowadź komentarz dotyczący ponownego przypisania, a następnie kliknij Przypisz ponownie. Zadanie zostanie ponownie przypisane do wybranego członka zespołu.

  • Jeśli w określonym przedziale czasu nie zostaną na zadaniu wykonane żadne działania, mogą wystąpić następujące sytuacje:

    • Administrator może ponownie przypisać zadanie do innego użytkownika. Administrator ma uprawnienia, aby ponownie przypisać zadanie do dowolnego użytkownika w organizacji.

    • Menedżer zespołu może ponownie przypisać zadanie do innego członka zespołu. Należy zapewnić, aby menedżer zespołu miał włączone uprawnienie Zarządzaj zadaniem adresata podczas tworzenia zespołu.

      Dotyczy to tylko sytuacji, kiedy w celu dodania członków do zespołu podczas tworzenia zespołu użyto opcji Członkowie. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Tworzenie zespołu.

      UWAGA:Jeśli do utworzenia zespołu używana jest opcja Wszyscy użytkownicy lub Relacja, menedżer zespołu nie może ponownie przypisywać zadań do innego członka zespołu.

    • Użytkownik stanowiska pomocy technicznej może ponownie przypisać zadanie do Twojego menedżera aż do poziomu hierarchii zdefiniowanego na stronie Ustawienia. Hierarchia menedżerów jest konfigurowana przez administratora.

Jeśli zadanie zostało ponownie przypisane do Ciebie i nie jesteś w stanie go wykonać, możesz zwrócić je do użytkownika, który przypisał je do Ciebie.

Zwróć żądanie

Jeżeli nie chcesz zająć się żądaniem, które do Ciebie ponownie przypisano, możesz je zwrócić. Identity Applications automatycznie przypisują zwrócone zadanie z powrotem do zatwierdzającego.

UWAGA:Można zwrócić wyłącznie ponownie przypisane żądanie.

Aby uzyskać więcej informacji, należy kliknąć ikonę na pulpicie nawigacyjnym.