12.1 Een gebruiker, groep, container, taak of team selecteren

Wanneer een domeinbeheerder of domeinmanager zich aanmeldt bij de Gebruikerstoepassing, geeft het Werkdashboard het besturingselement Beheren weer. Dit is een algemeen besturingselement voor zoeken. Met het besturingselement Beheren kan de huidige gebruiker een bepaalde gebruiker, groep, container, rol of team selecteren en de interface van het Werkdashboard gebruiken voor het beheren van het werk voor het geselecteerde eenheidstype. Nadat de gebruiker een eenheid heeft geselecteerd, hebben de gegevens en toegangsmachtigingen in het Werkdashboard betrekking op de geselecteerde eenheid, in plaats van op de momenteel aangemelde gebruiker. Wanneer de gebruiker zich echter in de modus Beheren bevindt, zijn de menu's Instellingen en Een procesaanvraag maken nog steeds van toepassing op de aangemelde gebruiker en niet op de geselecteerde eenheid in het besturingselement Beheren.

U kunt als volgt een gebruiker, groep, container, rol of team selecteren:

  1. Klik op Beheren in de linkerbovenhoek van het Werkdashboard.

    Het Werkdashboard geeft het pop-upvenster Beheren weer.

  2. Selecteer het eenheidstype in het besturingselement Beheren.

  3. Gebruik de objectselector om een bepaalde gebruiker, groep, container, rol of team te selecteren.

    Wanneer u een gebruiker, groep, container, rol of team selecteert, gaat het Werkdashboard over naar de beheermodus en wordt de sectie Gebruikersprofiel aan de linkerzijde van het scherm bijgewerkt. De weergave Gebruikersprofiel wordt als volgt bijgewerkt:

    • Nadat een gebruiker is gekozen, worden foto, naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer van de geselecteerde gebruiker weergegeven.

      Wanneer u een gebruiker selecteert, wordt in de sectie Gebruikersprofiel en in de secties Taakmeldingen, Resourcetoewijzingen, Roltoewijzingen en Status van aanvraag van de pagina dit pictogram weergegeven:

      Dit pictogram geeft aan dat de gegevens en toegangsmachtigingen voor deze secties van het Werkdashboard betrekking hebben op de geselecteerde gebruiker in plaats van op de gebruiker die momenteel is aangemeld.

    • Wanneer een groep, container of rol is gekozen, worden de weergavenaam en de beschrijving (indien beschikbaar) weergegeven van de groep, de container of de rol.

      Wanneer u een container selecteert, wordt in de sectie Gebruikersprofiel en in de secties Taakmeldingen, Resourcetoewijzingen, Roltoewijzingen en Status van aanvraag van de pagina dit pictogram weergegeven:

      Wanneer u een groep selecteert, wordt in de sectie Gebruikersprofiel en in de secties Taakmeldingen, Resourcetoewijzingen, Roltoewijzingen en Status van aanvraag van de pagina dit pictogram weergegeven:

      Wanneer u een rol selecteert, wordt in de sectie Gebruikersprofiel en in de secties Taakmeldingen, Resourcetoewijzingen, Roltoewijzingen en Status van aanvraag van de pagina dit pictogram weergegeven:

      Deze pictogrammen geven aan dat de gegevens en toegangsmachtigingen voor deze secties van het Werkdashboard betrekking hebben op de geselecteerde eenheid in plaats van op de gebruiker die momenteel is aangemeld.

    • Wanneer een team wordt geselecteerd, verschijnt de vervolgkeuzelijst voor teams zodat u een team kunt selecteren. Ook ziet u een vervolgkeuzelijst voor het selecteren van een teamlid.

      Wanneer u een teamlid selecteert, wordt in de sectie Gebruikersprofiel en in de secties Taakmeldingen, Resourcetoewijzingen, Roltoewijzingen en Status van aanvraag van de pagina dit pictogram weergegeven: