20.2 De rolinstellingen configureren

U kunt als volgt de rolinstellingen configureren:

  1. Klik op Instellingen voor rollen en resources configureren in de groep acties Configuratie.

  2. Blader naar de sectie Rolinstellingen van de pagina.

    De volgende instellingen worden vastgesteld tijdens de installatie en zijn alleen-lezen:

    • Rolcontainer

    • Rolaanvraagcontainer

    • Definitie van standaardrolgoedkeuring

  3. Geef (in seconden) een periode op bij Respijtperiode voor roltoewijzing.

    Deze waarde bepaalt de tijd in seconden voordat een roltoewijzing wordt verwijderd uit de Rolcatalogus (standaard ingesteld op 0). Een respijtperiode van nul betekent dat wanneer iemand uit een roltoewijzing wordt verwijderd, de verwijdering onmiddellijk in werking treedt en dat ook de intrekking van rechten meteen plaatsvindt. U kunt de respijtperiode gebruiken om de verwijdering te vertragen van een account die vervolgens weer zou moeten worden toegevoegd (bijvoorbeeld als iemand van de ene container naar de andere wordt verplaatst). Rechten kunnen een account uitschakelen (dit is de standaardinstelling) in plaats van deze te verwijderen.

    OPMERKING:De Respijtperiode voor roltoewijzing is een bestaande instelling die alleen van toepassing is op toewijzing van rollen aan rechten. De instelling heeft geen invloed op toewijzingen van rollen aan resources aan rechten. De instelling heeft ook geen invloed op rollen die zijn gemaakt of toegewezen met het nieuwe resourcemodel uit deze versie.

  4. Bepaal de weergavenaam voor de rolniveaus. Elk niveau heeft een eigen weergavenaam die in verschillende talen kan worden vertaald. Klik op Taalweergavewaarde toevoegen om tekst in andere talen aan te bieden.

  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen vast te leggen.